Menu

Reisverzekering Vergelijken

Reisverzekering vergelijken

Met de zomervakantie voor de deur zullen vele landgenoten weer graag afreizen naar hun vakantiebestemming. De hoogste tijd dus om eens goed naar uw reisverzekering te kijken. Is de reisverzekering welke u nu heeft wel de juiste voor u, en kan het allemaal niet veel goedkoper. Bij uw reisverzekering moet u namelijk veel keuzes maken, en bij verkeerde keuzes kan de premie onnodig duur worden. Mocht u de reisverzekering te eenvoudig houden dan kan het zijn dat de schade niet gedekt is. Naast dat u zich wellicht goedkoper kunt verzekeren door maatwerk dient u er ook op te letten dat u niet dubbel verzekerd bent.
verzeker uzelf tegen al het onverwachte.
Ook te vergelijken bij verschillende verzekeringsmaatschappijen

Als voorbeeld neem ik de pech-hulp en de mobiliteitsgarantie op uw auto. Door de mobiliteitsgarantie kan de pech-hulp of een repatriëring een overbodige dekking zijn. U ziet wellicht al wat meer mogelijkheden om uw reisverzekering goedkoper te maken? Ook zijn er veel kosten te besparen door in ieder geval nooit een reisverzekering bij een reisbureau af te sluiten, deze zijn veel te duur. Ook is het vaak goedkoper om bij meer dan 21 reisdagen een doorlopende reisverzekering te kiezen in plaats van een aflopende reisverzekering. Als laatste tip wil ik u geven onze vergelijkingsmodule eens te raadplegen. In slechts enkele seconden heeft u een overzicht van bijna alle verzekeraars. Ook kunt u meerdere polisvoorwaarden met elkaar vergelijken.

De Reisverzekering

Is een verzekering die schade dekt tijdens het reizen. Je hebt een reisverzekering voor vakantie-en zakenreizen ook zijn er speciale reisverzekeringen voor werkvakantie, stages en langere verblijfsduren. Een reisverzekering dient vaak als aanvulling op uw inboedelverzekering, zorgverzekering, en autoverzekering. De reisverzekering biedt vaak alleen dekking wanneer er op de eerder afgesloten verzekeringen geen dekking is.

Aflopende Reisverzekering

Deze verzekering wordt vaak afgesloten via het reisbureau ( erg duur) en voor de duur van de afgesloten vakantie. Goedkoper is om dit te regelen via uw tussenpersoon of via internet. Mocht u vaker dan 2 keer per jaar op vakantie gaan dan is een doorlopende reisverzekering veel goedkoper.

Doorlopende Reisverzekering

Deze reisverzekering loopt het hele jaar door. Een doorlopende reisverzekering is er automatisch dekking. De dekking begint bij aanvang van de reis en stopt bij thuiskomst. Bij een reis in Nederland is het belangrijk een boekingsbevestiging te hebben.

Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering geeft dekking voor de kosten van annulering u kunt dan dus uw reissom terug ontvangen wanneer de reis niet door kan gaan. Het moet natuurlijk wel een gedekt evenement zijn. Zie hiervoor de polisvoorwaarden. De annuleringsverzekering bestaat uit een aflopende en doorlopende variant.

Dekking annuleringsverzekering

In veel annuleringsverzekeringen zijn de volgende dekkingen opgenomen (niet limitatief ).

 • Overlijden, ziekte en/ of ongeval van verzekerde.
 • Overlijden, ziekte of ongeval familie (1e of en of 2e graad ) en of huisgenoten van verzekerde.
 • Zwangerschap van verzekerde of partner.
 • Medische noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of inwonend kind.
 • Werkeloosheid van verzekerde als gevolg van een onvrijwillig ontslag.
 • Huwelijksontwrichtring van verzekerde.
 • Niet kunnen verkrijgen van een benodigd visum (geen eigenschuld)
 • Verlies of diefstal van noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • Zie voor overige de polisvoorwaarden

Verzekerde personen

De verzekerden, staan op het polisblad vermeld. Veelal is er keuze uit:

 • Alleenstaande.
 • Alleenstaande met kinderen
 • Gehuwd / samenwonende
 • Gehuwd /samenwonenden met kinderen

Dekkingsgebied

Vaak heeft u de keuze uit Europa of Wereld dekking.
Onder Europa wordt verstaan: Alle landen in Europa, meestal ook met alle landen rond de Middellandse Zee.

Dekking reisverzekering

De reisverzekering bestaat vaak uit een basisdekking die uitgebreid kan worden met één of meer aanvullende dekkingen. Ook de basisdekking kan van verzekeraar tot verzekeraar verschillen.

Bagage

Bagage is een bekende rubriek. De bagage is gedekt tegen nagenoeg elke gebeurtenis. Vaak is er keuze voor een eigen risico.

Geneeskundige Kosten

De zorgverzekering heeft in het buitenland een beperkte dekking.
De geneeskundige kosten zijn op de basisverzekering gemaximeerd op de maximale geneeskundige kosten in Nederland.
In de aanvullende verzekeringen wordt deze vaak uitgebreid tot het dubbele van de Nederlandse tarieven.
Door overheidsingrijpen zijn de zorgkosten in Nederland relatief laag. In het buitenland kunnen de tarieven voor een medische behandeling veel duurder zijn dan het Nederlandse tarief. Soms is een behandeling in het buitenland wel tien keer duurder dan in Nederland.verzeker uzelf

Wintersport / bijzondere sporten

Wintersport , paragliden, raften, abseilen en bergbeklimmen zijn gevaar verhogende sporten en dienen vaak, omdat ze in de basisverzekering worden uitgesloten, bijverzekerd te worden.

Geld

Omdat men vaker minder contant geld meeneemt een dekking die minder belangrijk is geworden.

Automobilistenhulp

Biedt hulp voor personenauto’s, kampeerauto’s, motoren en scooters. Gedekt is reparatie langs de weg, het toezenden van onderdelen en de huurkosten van een gelijkwaardig vervoermiddel, wanneer niet verder gereden kan worden. Niet gedekt zijn de onderdelen zelf.

Ongevallen

Een eenmalige uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit.verzeker uzelf

Rechtsbijstand

Kosten voor juridisch advies of juridische bijstand worden vergoed. Het kan een nuttige aanvulling zijn op de rechtsbijstandverzekering, aangezien deze vaak alleen binnen de Europese Unie dekking biedt.

Alarmcentrales

Een verzekerde kan 24 uur per dag een beroep doen op een alarmcentrale. De alarmcentrale helpt de verzekerde met allerhande problemen, zoals het vinden van een ziekenhuis of dokter, het regelen van de reis naar huis bij het onverwacht moeten afbreken van de reis of het vinden van een garage.