Wat houdt een arbeidsongeschiktheidsverzekering in?

Bent u een ondernemer of zelfstandige? Dan bent u dus afhankelijk van het inkomen dat uzelf genereert. Maar stel dat u ziek wordt of om een andere reden arbeidsongeschikt raakt, dan zal uw inkomen vaak ook dalen. Dit kan uiteindelijk tot grote problemen leiden, aangezien er nog wel rekeningen betaald moeten worden. Om dit probleem te voorkomen en het risico op een te laag inkomen te verkleinen, sluiten de meeste ondernemers en zelfstandigen een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Bij een dergelijke verzekering betaalt u tijdens uw werkperiode maandelijks een premie. Raakt u arbeidsongeschikt? Dan krijgt u via de verzekering elke maand een bedrag uitgekeerd. Zo komt u niet zonder inkomen te zitten en wordt het re-integreren ook eenvoudiger.

Kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

De hoogte van de maandelijkse kosten van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering hangt af van het werk dat u verricht en de keuzes die u maakt bij het afsluiten van de verzekering. Heeft u bijvoorbeeld zelf al een bedrag gespaard dat u kan gebruiken tijdens het arbeidsongeschikt zijn? Dan kan u kiezen voor een langere eigen risico periode. Uw premie wordt zo lager, maar u krijgt dan ook pas later dan normaal uw geld uitgekeerd. De kosten van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn daarnaast afhankelijk van uw keuzes omtrent de grootte van het maandelijks uitgekeerde bedrag en de tijdsduur waarin u een uitkering wilt ontvangen. De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering verschillen dus per persoon.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Om uiteindelijk gunstig uit te komen als ondernemer is het belangrijk om uw arbeidsongeschiktheidsverzekering te vergelijken. Door een arbeidsongeschiktheidsverzekering goed te vergelijken betaalt u niet alleen de voordeligste premie, maar heeft u ook met de beste voorwaarden te maken. Mocht u moeilijkheden ervaren bij het vinden van een passende verzekering, dan kunt u hulp vragen bij assurantiekantoren. In de bedrijvengids van verzekeraars-vergelijken.nl zijn meerdere assurantiekantoren te vinden die u kunnen helpen bij het kiezen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Door contact te leggen met een van de kantoren kan u uiteindelijk samen met een deskundige uw arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken.