Een passende zorgverzekering vinden

Iedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit betekend dat iedere Nederlandse inwoner een basiszorgverzekering moet hebben vanaf zijn of haar 18e levensjaar. Deze zorgverzekering zorgt ervoor dat kosten van de huisarts, diverse medicijnen, het verblijf in een ziekenhuis en de zorg gedekt worden. Een basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde en alle verzekeraars moeten iedereen accepteren voor een basispakket. 

Naast een basisverzekering kunt u ook nog een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt kosten die niet gedekt worden in het basispakket. U hoeft deze aanvullende verzekering niet af te sluiten. Echter als u graag voor iedere situatie goed verzekerd wilt zijn, is het hebben van een aanvullende zorgverzekering erg handig.

Een zorgverzekeraar heeft bij een aanvullende zorgverzekering niet de acceptatieplicht die wel geld bij de basisverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

Iedereen doet zo voorzichtig mogelijk om spullen niet stuk te maken. Toch kan het voorkomen dat u schade veroorzaakt aan een ander of aan spullen van een ander. Deze schade kan erg duur worden en dit kan voor grote problemen zorgen wanneer u niet verzekerd bent. 

Wij raden u daarom aan om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze zorgt ervoor dat u ten alle tijden bent verzekerd en dat schade snel opgelost kan worden. Er zijn een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen die ook de schade door uw huisdier dekken. Bent u op vakantie? Dan kan deze verzekering ook het huis waar u in verblijft dekken wanneer er schade is gemaakt.

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering verzekert niet alleen u maar ook uw gezin tegen schade die aangericht wordt door u of een gezinslid. Deze schade wordt onbedoeld toegebracht aan een ander. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt dan de directe schade die is opgelopen. Daarnaast wordt ook vaak indirecte schade waarvan aansprakelijkheid aantoonbaar is gedekt. Ook vervolgschade kan gedekt worden door de aansprakelijkheidsverzekering.