Autoverzekering opzeggen

Autoverzekeringen worden is de meeste gevallen voor de contract van één jaar afgesloten. U moet dus eerst één jaar verzekerd zijn om uw autoverzekering te kunnen opzeggen. Na de contractduur van één jaar tijd heeft in in de meeste gevallen de mogelijkheid om uw verzekeringscontract maandelijks op te zeggen. In sommige gevallen geldt een uitzondering. Heeft u een auto-ongeluk gehad en is uw auto total loss of beviel de auto niet naar uw verwachtingen en wilt u de auto verkopen? Dan kunt u ten alle tijden uw autoverzekering opzeggen!

Zorgverzekering opzeggen, kan dat?

De zorgverzekering is de enige verzekering die voor iedereen op een gelijke datum start en eindigt. Uw zorgverzekering start altijd op 1 januari van het nieuw jaar en eindigt op 31 december. Het is niet mogelijk om uw zorgverzekering op te zeggen wanneer uw inwoner bent van Nederland. Het is in Nederland namelijk verplicht om een basiszorgverzekering te hebben. Wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar, dan kan dit enkel en alleen binnen de periode half november tot en met 31 december. Heeft u een zorgverzekering samen met uw partner, maar gaat u scheiden? Dan heb je een vrije keuze in het kiezen van een zorgverzekeraar en de datum waarop u dit doet. Deze uitzondering geldt ook wanneer u verzekerd bent via uw werk en van werk gaat veranderen. 

Woonverzekering opzeggen 

De looptijd van uw woonverzekering hangt af van uw afgesproken verzekeringstermijn. In uw contract staat de begin- en einddatum van uw woonverzekering beschreven. Is de einddatum die vastgesteld staat in uw contract gepasseerd? Dan kunt u vanaf die datum iedere maand opzeggen. Let op! Wanneer u uw woonverzekering beëindigt, beëindigt de verzekeraar hem altijd pas 30 dagen later. Bekijk de voorwaarde van uw contract om het opzegtermijn van uw woonverzekering in te zien.

Verzekering opzeggen

Vanaf 1 januari 2010 zit u nooit meer te lang vast aan een dure premie terwijl u kunt overstappen naar een goedkopere vergelijkbare verzekering. Alle verzekeringsmaatschappijen die lid zijn van het Verbond van Verzekeraars mogen sinds dien uw contract niet meer stilzwijgend verlengen. De verzekeringsmaatschappijen dienen te melden wanneer de polis verlengd wordt, zodat u de mogelijkheid heeft om de verzekering op te zeggen, te verlengen of om over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Bent u toe aan een nieuwe verzekering, bekijk onze vergelijkingsmodule of neem contact op met een van de assurantiekantoren, tussenpersonen of verzekeraars die in onze bedrijfsgids vermeldt staan.