Waar bent u voor verzekerd met een vervoerverzekering?

Als u een eigen vervoer verzekering afsluit, bent u voor een aantal punten verzekerd. Deze vorm van verzekeringen zijn all risk. U bent hierdoor altijd goed verzekerd. Schade aan spullen of gereedschap wordt verzekerd wanneer het ontstaat door:
    • Een brand of ontploffing.
    • Het vallen van de spullen tijdens het laden of lossen.
    • Diefstal.
    • Een ongeval met uw bedrijfsauto waarin de spullen vervoert worden.
    • Andere oorzaken die van buiten afkomstig zijn.
Daarnaast bent u met een vervoerverzekering ook beschermd tegen bergings- en opruimingskosten. 

Dag en nacht dekking hebben

Verzekeraars willen het liefste dat u geen waardevolle spullen in uw vervoer achterlaat. Echter is dit niet altijd mogelijk en heeft u geen andere keuze dan deze spullen in uw auto achter te laten. Dit kan komen door het vele laad en los werk waardoor er waardevolle tijd verloren gaat. Het is vaak ook niet nodig om dit iedere avond uit te voeren. Verzekeraars van sommige vervoerverzekeringen kunnen echter wel eisen stellen. Deze eisen gaan over de beveiliging van de auto of bestelbus. Hieronder vallen extra sloten en een inbraakbeveiliging. Iedere verzekeraar zal echter wel dag en nacht dekking geven, mits u voldoet aan de extra eisen die bij de eigen vervoer verzekering worden vastgesteld.

Het bedrag afstellen op de maximale waarde

Gaat u een eigen vervoer verzekering afsluiten? Dan zit er aan deze verzekering een bedrag vast dat uitgekeerd worden wanneer er iets gebeurt met uw spullen. Het bedrag wat vastgesteld wordt, is het maximale bedrag dat u ontvangt van de verzekeraar. Bij de vervoerverzekering wordt er gekeken naar de maximale waarde van de producten die u vervoert. Zorg er bij het afsluiten voor dat u altijd de maximale waarde laat verzekeren. Zo zorgt u ervoor dat u geen onderverzekering afsluit. 

Wat is niet verzekerd bij een eigen vervoer verzekering?

Het kan voorkomen dat een verzekeraar iets niet vergoed terwijl u wel een vervoerverzekering heeft afgesloten. De verzekeraar heeft dan enkele eisen gesteld die niet voldaan worden. De eerste eis is dat er bij diefstal een spoor moet zijn van inbraak. Dieven moeten zich een weg tot uw spullen hebben geforceerd. U moet duidelijk aan kunnen tonen dat er schade aan het vervoer is omdat toegang tot de spullen via een andere weg niet mogelijk was. Andere redenen waardoor een schadeclaim afgewezen kan worden zijn:
    • Als uw auto of bus onbeheerd en onafgesloten achtergelaten wordt.
    • Wanneer er spullen worden gestolen uit een aanhanger met of zonder dekzeil.
    • Het onderweg kwijtraken van spullen.

Welke voertuigen kunnen verzekerd worden?

Er zijn diverse voertuigen waarvoor u een vervoerverzekering kunt afsluiten. Als eerste kunt u natuurlijk voor een personenauto een eigen vervoer verzekering afsluiten. Andere voertuigen die voorzien kunnen worden van een vervoerverzekering zijn:
    • vrachtauto's
    • bestelauto's 
    • aanhangers
U moet wel opletten dat bij auto's met een open laadbak een beperkte dekking geldt.