Waarom verzekeren – het is verplicht!

Een van de redenen om u te verzekeren in de verzekeringsplicht die Nederland hanteert. Wie in Nederland woont of werkt is verplicht om een basis verzekering af te sluiten. Deze basisverzekering omvat een basiszorgverzekering. Deze verzekering dekt de kosten die u maakt tijdens het bezoeken van de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. De basiszorgverzekering is niet de enige verzekering die verplicht is. Als eigenaar van een auto dient de eigenaar minimaal WA-verzekerd te zijn. Een WA-verzekering dekt alle schade die de eigenaar van de auto toedoet aan andere personen of voertuigen. 

Afdekken van risico's 

U weet voorafgaand van een situatie nooit hoe de situatie gaat verlopen. Door het afsluiten van een verzekering dekt u als het ware de risico's af van een onverwachte gebeurtenis. In alle gevallen doet u dit voorafgaand van de situatie: u kunt een verzekering niet meer af sluiten tijden de gebeurtenis. Voorbeeld: een brandend huis kunt u op het moment van afbranden niet meer verzekeren tegen schade. De verzekering zal alleen verantwoordelijk zijn voor de schadekosten wanneer u voorafgaand van de situatie verzekerd was voor de toegedane schade. Wel bestaan er ook sommenverzekeringen, dit levensverzekeringen, waarbij er een vooraf vastgesteld bedrag wordt uitgekeerd. Lees ook ons artikel >> soorten verzekeringen.

Waarom een autoverzekering afsluiten?

De eerste reden waarom u een autoverzekering dient af te sluiten is simpelweg omdat iedere auto eigenaar verplicht is om verzekerd te zijn. U heeft als auto eigenaar minimaal een WA-verzekering nodig. Er zijn nog meer verschillende varianten van autoverzekeringen die ook weer per verzekeringsmaatschappij kunnen verschillen. U kunt de verzekeringen verdelen in die soorten verzekeringen: WA-verzekering, WA+ verzekering en WA Casco (allrisk) verzekering. Afhankelijk van uw wensen wat betreft de schade dekking kiest u een autoverzekering. Waarom is het afsluiten van een passende autoverzekering zo belangrijk? Autoschade kan al snel zorgen voor een fors schadebedrag. De persoon de schade toe doet is verantwoordelijk voor zijn eigen voertuig én het voertuig van de persoon die schade is toegedaan bij het verkeersongeluk. De reparatiekosten kunnen van dermate hoogte zijn dat u niet in de gelegenheid bent om voor de kosten op te draaien. Hiervoor dient een autoverzekering. 

Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Na het afsluiten van een inboedelverzekering, verzekerd u zich tegen onvoorziene schade door brand, storm, water en inbraak. U bent u verzekerd voor schade die u zelf of uw huisgenoten maken.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Wanneer u een eigen woning koopt of huurt, is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering beschermt u tegen onvoorziene schade die u zelf, uw gezinsleden of uw huisdier veroorzaakt aan zaken van anderen.