Wat is een reisverzekering en welke worden er aangeboden?

Een reisverzekering is een verzekering die afgesloten wordt voordat u op vakantie gaat of een reis gaat maken. Deze verzekering kan voor diverse redenen afgesloten worden. Onder deze verzekeringen wordt een onderscheid gemaakt tussen een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering. 

Een kortlopende reisverzekering

Gaat u niet vaker dan één of twee keer per jaar op reis? Dan is een kortlopende reisverzekering voldoende. Deze verzekering wordt ook wel een dagreisverzekering of een aflopende reisverzekering genoemd. Een reisverzekering die kortlopend is, wordt door u afgesloten voor de periode dat u op reis of vakantie gaat. De verzekering loopt af wanneer uw vakantie of reis beëindigd is. U betaald bij deze verzekering eenmalig een premie.

Een doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering komt van pas wanneer u meer dan twee keer per jaar een reis boekt of op vakantie gaat. U zult dan zakelijk vaak reizen moeten maken of meerdere reizen geboekt hebben. Dit kunnen langdurige vakanties of korte tripjes zijn. Deze verzekering zorgt ervoor dat u het hele jaar door wereldwijd verzekerd bent wanneer u op reis gaat. U hoeft hierdoor niet steeds een reisverzekering af te sluiten. Wilt u het opvolgende jaar geen doorlopende reisverzekering? Houdt er dan rekening mee dat u deze moet afbreken. Een doorlopende reisverzekering wordt automatisch jaarlijks vernieuwd.

Waarom een verzekering voor het reizen afsluiten?

Het is onverstandig om op reis te gaan zonder reisverzekering. U kunt tijdens uw reis namelijk ernstig ziek worden of een ongeval hebben. Goede hulp en de juiste zorg zorgt ervoor dat u hier snel weer bovenop bent. De medische voorzieningen zijn in het buitenland duur en deze zijn vaak voor eigen kosten. Een reisverzekering zorgt ervoor dat uw medische kosten gedekt worden in het buitenland. Dit kan bijvoorbeeld een helikopter vlucht van een berghelling of een gipsvlucht terug naar huis. 

Een reisverzekering zorgt er ook voor dat uw gestolen goederen gedekt worden. Als uw geld of paspoort gestolen worden, kan deze verzekering u snel verder helpen. Een verzekering kan u dag en nacht helpen. U kunt daarnaast ook de verzekeraar bellen voor advies of hulp.

Welke risico's worden gedekt?

Iedere reisverzekering is anders. Hierdoor kan het zijn dat een doorlopende reisverzekering meer dekt dan een reisverzekering die kortlopend is. Een verzekeraar zal altijd materiële schade dekken. Dit kan schade zijn die opgelopen is aan uw bagage. Daarnaast wordt persoonlijke schade ook gedekt. Hiermee wordt ziekte en letselschade bedoeld die u tijdens uw reis oploopt.