Een goederentransportverzekering afsluiten

Een goederentransportverzekering is een verzekering waarbij goederen verzekerd zijn wanneer deze vervoert worden door u of uw personeel. Bij schade tijdens het vervoer of zelfs diefstal of verlies van de producten, wordt alles vergoed. Deze verzekeringen zijn enorm geschikt wanneer u producten vervoert per vrachtwagen, auto, trein, schip en zelfs vliegtuig. Hierdoor zijn de spullen ten alle tijden goed gedekt tot op het moment dat het bij de klant terecht komt. 
Echter zijn er wel een aantal momenten waarop de producten niet verzekerd zijn. Als eerste kan deze verzekering geen dekking geven door aansprakelijkheid van beschadiging of verlies van containers. Daarnaast zijn geld, edelstenen en kunstobjecten niet gedekt. Wordt er schade aangericht door roekeloos gedrag of door opzet? Dan keert de verzekering niets uit. Als laatste zal een goederentransportverzekering ook niets uitkeren wanneer aan te tonen is dat u aansprakelijk bent voor lichamelijk letsel.

Verzeker het zakelijk vervoer

Natuurlijk wilt u niet alleen uw goederen goed verzekeren wanneer u of uw personeel op pad gaat. Dit doet u door het zakelijk vervoer ook te verzekeren. Dit kunnen bestelbussen, auto's en zelfs vrachtwagens zijn. U kunt dan gebruik maken van een zakelijke autoverzekering. Met deze verzekering kunt auto's verzekeren die gebruikt worden voor uw eigen bedrijf. Als er dus veel bezoeken gebracht moeten worden aan bedrijven of andere zakelijke relaties? Dan kunt u het beste de auto's zakelijk verzekeren. Met een zakelijke autoverzekering worden de auto's ook voor privé gebruik meeverzekerd. Hierdoor kan personeel dus met de auto van de zaak ook tijdens privé momenten gebruik maken van de auto.

Voor wie is deze verzekering?

Een verzekering voor zakelijk gebruik is vaak voor zzp'ers en MKB bedrijven. Echter zijn er ook verzekeringen die speciaal gericht zijn de enorme grote bedrijven. Dit zijn speciale verzekeringen die niet zomaar afgesloten kunnen worden. Daarnaast kunnen de verzekeringen afgesloten worden door ieder bedrijf. Het maakt hierbij dus niet niet uit of u een bedrijf heeft in de transport, handel, horeca, bouw of agrarische sector heeft. Let er wel op dat de meeste verzekeringen een maximum aantal medewerkers aangeeft voor deze verzekeringen. U mag maximaal 50 medewerkers in dienst hebben inclusief uzelf en uw jaaromzet mag niet groter zijn dan 10 miljoen euro.