Waarom sluit je een verzekering af? Het is verplicht!

In Nederland zijn een aantal verzekeringen verplicht. Iedere inwoner van Nederland die 18 jaar of ouder is, is verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. Deze basis verzekering vergoedt ziektekosten die gemaakt worden in onvoorziene ziektesituaties. Denk hierbij aan de huisarts, het ziekenhuis en de medicijnen die u nodig heeft om het ziektebeeld positief te veranderen. Alle zorgverzekeraars in Nederland hebben de plicht om iedere inwoner van Nederland te accepteren voor de basisverzekering.
Naast de basis zorgverzekering is de autoverzekering verplicht wanneer u in het bezit bent van een auto, net als een motorverzekering wanneer u een brommer of motor bezit. U bent met deze verzekering verzekerd tegen schade die u andere toebrengt of schade die uw voertuig is toegebracht. Bent u in het bezit van uw eigen huis? Sluit dan een woonhuisverzekering af. Door het afsluiten van deze verplichte verzekering vergoedt de verzekeringsmaatschappij schade aan het huis. Naast deze verplichte verzekeringen zijn er nog andere zaken waar u door het afsluiten van een verzekering financiële zekerheid kan afdwingen in onvoorziene situaties. Besluit voor uzelf welke verzekeringen u echt nodig heeft. Neem hiervoor de tijd en heb zo nodig overleg met een verzekeringsadviseur. 

Waarom een verzekering afsluiten die niet verplicht is?

Het is verstandig om niet te bezuinigen op verzekeringen. Het is algemeen bekend dat de periodieke kosten veel lager zijn als er schade- of ziektekosten worden gemaakt. Vaak is één incident al duurder dan de gehele jaarpremie van de verzekering. Denk hierbij aan de waterleiding die springt in uw huis waardoor bij de buren een flinke lekkage is ontstaan. Wanneer u geen aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten bent u aansprakelijk voor de schadekosten die de situatie heeft toegedaan tot de andere partij. 
Ook buiten Nederland kunt u voor onvoorziene kosten komen te staan. U gaat op vakantie en wilt uiteraard een ontspannen vakantie hebben zonder stress door financiële tegenvallers. Uw fotocamera wordt gestolen of u raakt betrokken bij een ongeluk. Dit zijn uiteraard situaties die u liever niet overkomt, maar toch kan het ons allemaal overkomen. Wanneer u een reisverzekering afsluit voorkomt u dat u zelf niet verantwoordelijk bent voor deze onvoorziene kosten. 

Onze bedrijvengids verzekeraars biedt een praktisch overzicht

Er zijn ontzettend veel verzekeraars te vinden in Nederland en elke verzekeraar claimt de beste voorwaarden en premies te hebben. Om het u eenvoudig te maken, hebben we in onze bedrijvengids alle verzekeraars, assurantiekantoren en tussenpersonen verzameld. Zo kunt u heel gemakkelijk zoeken naar het assurantiekantoor van uw keuze. Ook als u liever met een tussenpersoon werkt, zult u deze hier vinden.

Neem de tijd om uit te zoeken welke verzekeringen bij u en uw levensstijl passen.
U kunt gebruik maken van onze vergelijkingsmodule en zo in één oogopslag zien welke premie en voorwaarden het beste bij uw situatie aansluiten.