Welke verzekeringen heb ik nodig?

Het is in Nederland verplicht om als inwoner een basis zorgverzekering te hebben. De basis zorgverzekering vergoedt de kosten die gemaakt worden door het gebruik van medicijnen, een ziekenhuisopnamen en uw bezoek aan de huisarts. U kunt er voor kiezen om zich extra te verzekeren. Dit noemen we een aanvullende zorgverzekering. Zo verzekerd u zich bijvoorbeeld extra tegen een aantal bezoeken aan de fysiotherapeut en de tandarts. Ga voor uzelf na hoe groot uw behoefte aan medische zorg is. Gaat u bijvoorbeeld maar twee keer per jaar naar de tandarts ter controle van uw tanden, maar heeft u verder nooit complicaties? Dan is een aanvullende tandartsverzekering een vorm van over verzekeren. De premie voor de aanvullende verzekering is dan uiteindelijk duurder dan het totaal bedrag dat u uw tandarts verschuldigd bent na twee controles per jaar. Door kritisch te kijken naar uw behoefte aan verzekeringen voorkomt u dat u zich over verzekerd!

Verzekeren naar waarde 

Veel Nederlanders zijn onnodig over verzekerd. Het is van groot belang om u te verzekeren naar de waarde van het verzekerde item. Veel individuen sluiten bijvoorbeeld een allriskverzekering af om zo de kosten te dekken wanneer de persoon zijn of haar eigen auto en de auto van de betrokken(en) schade toe doet. Het allrisk verzekeren van uw auto is de meest uitgebreide verzekeringsvorm die er bestaat en is in de meeste gevallen de juiste keuze, maar wanneer uw auto 6 jaar of ouder is of de waarde van uw auto de afgelopen jaren flink is gedaald door schade door schade. Dan zal de auto de waarde waar voor u verzekerd bent niet meer opleveren. U kunt zich dan beter verzekeren door een andere verzekeringsvorm te kiezen die een lagere premie heeft en beter bij de waarde van uw auto past.

Een ander voorbeeld van over verzekeren door de verkeerde waarde van het verzekerde item in te schatten is wanneer u uw inboedel verzekerd door een inboedelverzekering af te sluiten en in uw contract laat opnemen dat uw inboedel een waarde heeft van €50.000 euro terwijl de eigenlijke waarde €100.000 euro is, zal er maar 50% worden uitgekeerd bij schade of diefstal. Verzeker altijd naar de waarde van het verzekerde item om te voorkomen dat u onnodig onverzekerd bent en voor vervelende verrassingen komt te staan!

Verzekeringen bewust kiezen: met onze zorgvergelijker

Veel mensen in Nederland zijn over verzekerd, maar helaas is het teveel betalen van de verzekeringspremie ook een veel voorkomend probleem. Bekijk daarom ieder jaar opnieuw welke verzekering bij u past en bij welke verzekeringsmaatschappij de premie het voordeligst is om te voorkomen dat u onnodig te veel betaald! Maak gebruik van onze zorgvergelijker.