Overstappen verzekering – tot wanneer kan dat?

De zorgverzekering is de enige verzekering in Nederland die maar één keer per jaar gewijzigd kan worden. Alle zorgverzekeraars dienen rond half november hun nieuwe verzekeringspremies bekend te maken. Wilt u overstappen van zorgverzekeraar of zorgverzekering? Dan heeft u tot en met 31 december om over te stappen. Uw oude verzekering moet in ieder geval voor de eerste dag van het nieuwe jaar: 1 januari opgezegd zijn. U heeft vanaf 1 januari één maand de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.
De resterende verzekeringen zijn in de meeste gevallen contractgebonden. Wanneer u een inboedelverzekering afsluit, sluit u deze af voor bijvoorbeeld, de contractsduur van 2 jaar tijd. Afhankelijk van de verzekeraardaanbieder worden er eisen gesteld aan het opzegtermijn. Informeer bij uw verzekeringsmaatschappij voor meer informatie over het opzeggen van uw verzekering. Bekijk dit zorgvuldig zodat u niet met twee soortgelijke verzekeringen komt te zitten. 

Wanneer overstappen naar WA-verzekering?

Een WA-verzekering is een passende verzekering wanneer uw auto ouder is dan 10 jaar. Als u uw oude auto allrisk verzekerd, dan zal bij schade het vergoedingsbedrag niet opwegen tegen de premie die u voor uw allriskverzekering betaald. Hierdoor ik het verstandiger om uw oude auto WA te verzekeren.

Hoe stap ik over van een allriskverzekering naar een WA-verzekering?

De looptijd van een autoverzekering heeft in de meeste gevallen een contractsduur van één jaar tijd. Na de contractsduur van één jaar, kunt u de autoverzekering maandelijks opzeggen. In uw verzekeringspolis kunt u terug vinden wanneer u de allriskverzekering kunt opzeggen en vervolgens kunt overstappen naar uw nieuwe autoverzekering.

  1. Sluit een nieuwe verzekering af: om over te stappen van een allriskverzekering naar een WA-verzekering is het belangrijk dat u eerst een nieuwe verzekering afsluit. Zeg de verzekering nooit om voordat u een nieuwe verzekering heeft afgesloten.
  2. Zeg je oude verzekering op: wanneer u een nieuwe verzekering heeft afgesloten is het belangrijk om uw oude verzekering op te zeggen. U dient uw autoverzekering altijd schriftelijk op te zeggen, bij voorkeur aangetekend.

Sommige verzekeringsaanbieder hebben een overstap-service waar u gebruik van kunt maken. De verzekeringsmaatschappij regelt voor u de bovengenoemde stappen. 
Denkt u na over overstappen? Maak gebruik van onze vergelijkingsmodule of neem contact op met een tussenpersoon of assurantiekantoor via onze bedrijvengids.